JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Halvt oppgjør fra Think

Kreditorene til Think i Aurskog aksepterer at de kun får halvt oppgjør fra elbilprodusenten.

Selskapet trenger 300 millioner kroner før de eventuelt kan gjenoppta produksjonen.

Advokat Jo Rodin, som leder gjeldsforhandlingene som skal redde Think Global AS fra konkurs, sier at det nå er oppnådd tilstrekkelig aksept blant selskapets kreditorer for en gjeldssanering.

– Mer enn 90 prosent av kreditorene har sagt ja til en gjeldsordning som vil gi dem en tilbakebetaling på 50 prosent av det de har til gode, sier han til Romerikes Blad.

Selv om kreditorene er villig til å avskrive halvparten av sitt tilgodehavende, som Jacobsen ikke vil spesifisere nærmere enn til «et sekssifret millionbeløp», endrer det ikke målsettingen for kapitaljakten.

– Vårt mål er fortsatt å hente inn til sammen rundt 300 millioner kroner, sier han. Med kreditorenes aksept for en gjeldsordning blir det enklere å komme i mål. Gjeldsordningen er grunnlaget for å få investorer med på ny finansiering av selskapet, sier styreleder Svein Sigurd Jacobsen.

Jacobsen forventer å ha endelig Think-avklaring i løpet av august. Da vil man også nærme seg en endelig avklaring på om det blir elbilproduksjon i Aurskog igjen, eller om den flyttes utenlands.

– Jeg regner med at selskapet har en ny eierstruktur etter refinansieringen. Det vil trolig også resultere i et nytt styre, og det blir opp til det å fatte vedtak om hvor framtidig produksjon skal foregå, sier advokaten. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse