JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar skylden for medlemsfeil

Kirken kan ikke klandres for feilene som er avdekket i dens medlemsregister, slår kirkeminister Trond Giske (Ap) fast.

Kirkestatsråden fikk ros av kirketopper for skvær opptreden og tydelig tale da startskuddet for kampanjen foran kirkevalget 13. og 14. september ble smelt av i den vakre Trefoldighetskirken i Oslo mandag.

– Det er vi, politikerne i skiftende regjeringer, som har skylden for feilene i Kirkens medlemsregister, sa Giske.

Kirken har vært klar over at medlemsregisteret ikke er ført korrekt, og har i flere år bedt Kirkedepartementet om midler for å kunne få orden på registrert som ble opprettet i 1998 etter beslutning i regjeringen.

– Men vi tok oss ikke råd til den kostnaden, sa Giske, som ble takket og rost av Kirkerådets leder, Nils-Tore Andersen, for tydelig tale og at midler nå er stilt til rådighet som gjør det mulig å rydde opp. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse