JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

100 må gå fra VingCard

VingCard Elsafe i Moss mister 100 arbeidsplasser fordi styret har vedtatt å flytte ett av produktene til lavkostland. – Vi mister denne kompetansen. Og den kommer ikke tilbake, sier klubbleder Jan Vidar B. Bergsted.

Beslutningen har ligget i lufta etter at eieren, ASSA ABLOY, har varslet en restrukturering som vil berøre mange av fabrikkene i Europa. I praksis betyr det at deler av produksjonen vil havne i lavkostland. I Moss flagges ett av produktene ut, og halvparten av arbeidsplassene vil forsvinne.

– Vi har visst at dette kan komme. Sjokket kommer likevel når eieren gjør vedtaket, sier Bergsted. Og han legger ikke skjul på at han er sinna. Selv om det ikke skal være vanskelig å finne nytt arbeid for de hundre som må gå.

– Det er jeg ikke så opptatt av. Jeg tenker på den kompetansen vi har. Når den forsvinner, kommer den ikke tilbake, sier han.

– Jeg mener at politikerne må våkne, nå. Det er altfor lett for pengesterke utenlandske selskaper å kjøpe opp norske bedrifter med stor kompetanse, for så å ta med seg produksjon og kompetanse ut av landet, sier han.

Annonse
Annonse