JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Glad for nytt fokus i eldreomsorgen

- Det er bra at kvaliteten på eldreomsorgen får stor oppmerksomhet, sier leder i Seksjon helse og sosial i Fagforbundet, Kjellfrid Blakstad fornøyd.

Fagforbundet har flere ganger tatt til orde for en eldregaranti. - Med regjeringens verdighetsgaranti og Arbeiderpartets eldreplan, som ble presentert i dag, har vi kommet et langt skritt på vei, sier hun i en kommentar.

Vekk fra privatisering - Antall sykehjemsplasser og enerom eller ikke har lenge vært hovedfokus i debatten. Men en god eldreomsorg favner så mye breiere enn det. Jens Stoltenberg bidro i dag til å snakke om kvaliteten i eldreomsorgen - det er veldig bra, sier Blakstad. Hun håper dette bidrar til å få debatten vekk fra privatisering, og over på innholdet i eldreomsorgen.

Forskning og kompetanse Ved siden av tiltakene rettet direkte mot eldre, er Kjellfrid Blakstad spesielt fornøyd med at innsatsen på forskning og kompetanseheving skal styrkes.

- Fagforbundet er også glad for at Arbeiderpartiet framhever behovet for flere ansatte og vil ha 12 000 flere årsverk i pleie- og omsorgstjenesten innen 2015. - Dette krever en skikkelig satsing på rekruttering og utdanningstilbud. Skal vi klare å rekruttere, må vi også heve lønna og statusen til de som arbeider i eldreomsorgen, sier Blakstad, i en melding fra Fagforbundet.

Annonse
Annonse