JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap utsetter postdirektivet

Arbeiderpartiet varsler i dagens VG at de ønsker å utsette innføringen av EUs postdirektiv og vil vurdere bruk av reservasjonsretten.

– Dette er en avklaring fra Arbeiderpartiet vi er godt fornøyd med. Nå har alle de rødgrønne partiene signalisert at de frykter for konsekvensene av EUs postdirektiv. Nå kan vi klart og tydelig oppfordre alle de som ikke ønsker postdirektivet til å stemme rødgrønt, uttaler Odd Christian Øverland i Postkom.

Avklaringer fra Arbeiderpartiet kommer som en følge av den kampen Postkom sammen med LO har ført mot postdirektivet.

LO krevde at partiene måtte ta stilling til utsettelse og utredning av konsekvensene av å benytte reservasjonsretten.

– Vi forventer at regjeringen umiddelbart setter i gang en prosses for å få utsatt direktivet og igangsetter utredningsarbeid på hva det vil bety å benytte reservasjonsretten, uttaler Øverland.

Postkom har allerede fått en juridisk vurdering av å benytte reservasjonsretten. Vurderingen er utført av advokatkontoret Arntzen de Besche og konkluderer med at Norge folkerettslig kan benytte reservasjonsretten og at den eneste konsekvensen for Norge vil være at vi blir suspendert fra EUs postpolitikk.

Vurderingen konkluderer videre med at en slik politikk ikke vil få konsekvenser for Posten Norges virksomhet i Sverige og Danmark.

– Med avklaringen fra Arbeiderpartiet er vi sikre på en utsettelse og vi føler oss trygge på at følgene av å benytte reservasjonsretten vil være minimale. Dette kan bli det første direktivet Norge benytter reservasjonsretten mot, uttaler Øverland.

Annonse

Flere saker

Annonse