JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tipssaken til Høyesterett

Høyesteretts kjæremålsutvalg har bestemt at den såkalte tipssaken på Theatercaféen i Oslo skal behandles i Høyesterett.

Fellesforbundet gikk til sak mot restauranten fordi de mente servitørene skulle få rett til å bestemme over tipspengene. Servitørene og ledelsen ved Theatercaféen har i flere år vært uenige om tipsfordelingen. I alle år har den enkelte servitør beholdt tipsen de har fått av gjestene, med mindre gjesten har bedt om noe annet.

Vil dele tipsen

Ledelsen har ønsket å dele tipsen mellom servitørene og kokkene, men servitørene har ikke vært villig til å inngå en slik avtale. En tipsdeling hvor 65 prosent går til servitørene og 35 prosent til kokkene, er allerede innført.

Servitørene har tapt både i tingretten og lagmannsretten. Lagmannsretten konkluderte med at pålegget som ledelsen ved restauranten kom med om fordeling av tips, ligger innenfor arbeidsgivers styringsrett.

– Forunderlig dom

– Jeg synes det er en forunderlig dom. Servitørene har hevd på tipsen, og det har de hatt i over 70 år. Lagmannsretten ser helt bort fra den etablerte praksisen. Det mener vi er feil, presiserte Fellesforbundets førstesekretær Eli Ljunggren da dommen falt i Borgarting lagmannsrett i midten av oktober.

Nå ligger saken på bordet til Høyesterettens dommere. Dato for behandling er ikke satt.

Annonse

Flere saker

Annonse