JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Offiserene sa nei til LO-annonse

Norges Offisersforbund vil ikke gi plass til LOs valgkampannonse i Befalsbladet. Innholdet strider imot forbundets vedtekter, ifølge redaktør Staale Reiten.

Alle de andre fagbladene i LO har sagt ja til annonsen, der velgerne indirekte oppfordres til å stemme rødgrønt ved høstens stortingsvalg og der overskriften slår fast at ”Høyresiden angriper dine rettigheter”.

– Annonsen er laget på en slik måte at den forsøker å påvirke hvordan man stemmer. Det er å undervurdere våre lesere, sier Reiten.

Han understreker at Norges Offisersforbund (NOF) er partipolitisk uavhengig og at forbundet er imot at LO gir penger til blant annet Arbeiderpartiet. Det står også klart i forbundets vedtekter.

– Helt greit for LO I LO sentralt er det en viss forståelse for at Offisersforbundet sier nei til annonsen.

– De bestemmer jo selv, og det respekterer vi. Forbundene har egne vedtekter som avgjør hva slags profil de skal ha, sier LOs stedfortredende informasjonssjef Øivind T. Hansen. Han understreker imidlertid at alle de andre forbundsbladene har tatt inn annonsen og at innholdet er helt i tråd med hva LO-kongressen har vedtatt.

Flere kampsaker I LOs valgannonse refereres det blant annet til kampen mot privatisering, sosial dumping og midlertidige ansettelser. I alle disse sakene har de rødgrønne lignende synspunkter som LO, mens Høyre og Fremskrittspartiet er på kollisjonskurs med fagbevegelsen.

Ifølge Reiten er alle sakene i annonsen viktige også for Offiserforbundets medlemmer, men de er langt fra de eneste som avgjør hvilke partier offiserene stemmer på.

– Vi er opptatt av rammebetingelsene for Forsvaret, og der er det ikke så stor forskjell mellom de to blokkene, mener Reiten, som antar at forbundets medlemmer stemmer på alle partier, med unntak av Rødt. Tradisjonelt har heller ikke SV hatt særlig appell, men Reiten fremholder at partiet har vist at det kan ta ansvar i regjering.

– LO gir innflytelse

Offisersforbundets tilknytning til LO Stat ble grundig diskutert på Landsmøtet for sju år siden. Flere mente da at forbundet burde se på andre alternativer, men til slutt stemte et overveldende flertall for fortsatt LO-tilhørighet.

– Den innflytelsen vi får gjennom LO, er viktigere enn det at LO gir penger til Arbeiderpartiet, sier Reiten.

Annonse
Annonse