JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Storberget jukser

Frp-leder Siv Jensen beskylder justisministeren for juks, når han skryter av at soningskøen har blitt fjernet.

kjell.werner@anb.no

– Jeg mener at Storberget har jukset. Han har trikset med tall for å lage et bedre bilde enn det som er sannheten, sier Frp-leder Siv Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Onsdag slo Storberget på stortromma da han besøkte det nye fengselet i Halden.

– Jeg hører at han er veldig opptatt av han har fjernet soningskøen. Da bør han kanskje si hva han har gjort for å fjerne den køen, sier Jensen. Frp-lederen viser til at justisministeren har redusert soningstiden, slik at fangene etter hennes mening slipper ut tidligere enn de burde.

Litt uverdig

– I tillegg har han bygd flere åpne fengselsplasser, som slett ikke er et svar på en stadig grovere kriminalitetsutvikling. Og så har han økt hjemmesoningen. Da får han sikkert pene tall. Jeg synes det er litt uverdig, for sannheten er at kriminaliteten i Norge blir verre, sier Jensen.

Hun peker på at færre kriminelle handlinger blir oppklart samtidig som all kriminalitet går opp.

– Det betyr at stadig flere trenger å sone en straff. Da bør man også bygge tilstrekkelig soningskapasitet, under sikre forhold, sier Jensen.

Stramme til

Frp-lederen brukte talen sin under valgkampåpningen i Drammen til å varsle strammere regime overfor fanger i norske fengsler dersom hun får regjeringsmakt.

– Vi vil ha tryggheten tilbake i det norske samfunnet. Det første vi vil gjøre er å sette ofrene i fokus, sa Frp-formann Siv Jensen til mange tilhørere på Bragernes torg i Drammen onsdag. Jensen lanserte tre forslag på ny kriminalitetspolitikk som og røpet at dette vil stå i hundredagersprogrammet som skal lanseres om to uker.

– Ett fengselsår skal være ett fengselsår den dagens Frp får regjeringsmakt, sier Jensen. Hun stramme inn på mulighetene til permisjon og fremskutt prøveløslatelse. Hun viste til at de fleste fangene slipper ut etter å ha sonet to tredels dom.

For tidlig

– Jeg er for at mennesker som har sittet inne og sonet en lengre dom, på ett eller annet tidspunkt må venne seg til å komme tilbake i samfunnet, men de må ikke slippe ut før de har sonet fire femdeler av dommen, sier Jensen til ANB.

– I dag er det slik at hvis man har sittet to år i varetekt og soner en 12 års dom for drap, så kan vedkommende komme ut på første permisjon etter et par år. Det er meningsløst at dette skal være mulig. Men permisjon er viktig når man nærmer seg slutten av soningen, sier Jensen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse