JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skuffet over LO-lederen

Høyres Jan Tore Sanner er skuffet over at LO-lederen setter Frp og Høyre i samme politiske bås.

kjell.werner@anb.no

– Roar Flåthens angrep på oss var unyansert og konfliktskapende, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Bakgrunnen er LO-lederens oppsummering av de svarene LO nå har fått på de 41 spørsmålene som før sommeren ble stilt til landets partier. Flåthen konkluderer med at de rødgrønne er på parti med LO, mens han er minst fornøyd med svarene fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Sykelønn

– Jeg er overrasket over at LO velger å slå Frp og Høyre i hartkorn i sitt angrep. På meg virker det som at LO-lederen febrilsk leter etter konfliktpunkter. Roar Flåthen burde heller se Høyre som en alliansepartner som vil trygge arbeidsplasser, og da spesielt industriarbeidsplasser, sier Sanner.

– Høyre bygger videre på den nordiske modellen og i spørsmålet om sykelønn har vi nærmet oss LO. Vi går ikke inn for kutt i sykelønnsordningen.

– Men LO-lederen stoler ikke helt på det dere sier om sykelønn?

– Da har han i tilfelle heller ingen grunn til å stole på Arbeiderpartiet, som jo foreslo å endre sykelønnsordningen, sier Sanner.

Streikerett

Høyre-nestlederen er på den annen side glad for at Flåthen ga ros til Høyre for å si nei til begrensning av streikeretten.

– Det er bra at han her skiller mellom oss og Frp. Med Høyre i regjering blir det ikke noe tull med streikeretten og de sentrale lønnsoppgjørene, sier Sanner. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse