JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hagen på pakistansk fest

Carl I. Hagen tok kakespaden og gratulerte Pakistans tidligere president med nasjonaldagen.

Hagen var selv gjest da pakistanere i Norge feiret nasjonaldagen fredag. For aller første gang er en representant for Fremskrittspartiet blitt tildelt en utmerkelse av det pakistanske miljøet. I selskap med æresgjester og andre prismottakere, blant annet Grand Prix-vinner Alexander Rybak, var Hagen også til stede på en festlunsj i regi av den pakistanske 14. august-komiteen.

– Jeg er glad og beæret over å bli tildelt en pris. Jeg har bidratt til å sette i gang en debatt om integreringsspørsmål og jeg har vært med på å tvinge de andre politiske partiene til å tenke gjennom hvilke utfordringer en betydelig innvandring til Norge av mennesker fra andre kulturer og religioner medfører for Norge, sier Hagen til NTB.

Den mangeårige partiformannen delte bord med den avsatte presidenten Muhammad Rafiq Tarar som for andre gang er i Norge under feiringen av Pakistans nasjonaldag. Da en stor kake kom på bordet grep Hagen kakespaden og forsynte den 79 år gamle ekspresidenten som ble avsatt av general Pervez Musharraf i 2001.

Rybak viktigere

For de litt yngre til stede på lunsjen var nok tilstedeværelsen av Alexander Rybak atskillig viktigere enn Carl I. Hagen eller gamle presidenter og høyesterettsdommere. Arrangørene av feiringen skulle nok helst hatt Rybak på scenen under kveldens konsert i Gamle Losjen, men artisten var opptatt på annet hold.

Ikke desto mindre mener lederen av komiteen, Aamir J. Sheikh, at Rybak er verdig mottaker av årets Brobyggerpris som det pakistanske miljøet deler ut på nasjonaldagen.

– Jeg er veldig takknemlig for at dere gir meg prisen. Målet mitt med sangen som jeg vant med har ikke vært å få tilbake ekskjæresten, men å vise fram de to kulturene i Norge og i Hviterussland. Jeg liker godt å få fram det fine og det positive ved landene. Jeg vet at Pakistan har en veldig rik kultur og meget rik historie som jeg gjerne vil sette meg litt mer inn i, sa Rybak og gratulerte med dagen før han måtte skrive autografer til alle sine tilhengere.

Obama også

En rekke personer er tildelt brubyggerpriser og 14. august-komiteen har hatt tradisjon for å dele den ut til en globalt kjent person som har gjort noe spesielt for å knytte bånd eller sikre fred eller forståelse for pakistanske forhold. Av den grunn henvendte Aamir Sheikh seg til president Barack Obama, via den amerikanske ambassaden i Norge og spurte om Obama ville ta imot prisen fra det pakistanske miljøet i Norge.

– Vi sendte forespørselen videre til Washington som ba meg om å ta den imot på Obamas vegne ettersom han ikke kan komme hit, sier stedfortredende ambassadør Cherrie Daniels ved USAs ambassade til NTB.

Hun legger til at det er viktig for USA å ha gode relasjoner til det store pakistanske miljøet i Norge og at Brobyggerprisen har et innhold som Obama godt kan la seg identifisere med. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse