JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Talte Frp midt imot

Søndag tok NRK-sjef Hans Tore Bjerkaas til motmæle mot Frp’s programpost om å fjerne NRK-lisensen.

– Det er en dårlig idé, sa Bjerkaas og begrunnet det med at en finansiering over statsbudsjettet ikke er noen god løsning. Han viste til utredninger i andre europeiske land som alle konkluderer med at finansiering over statsbudsjettet er uheldig fordi det setter den uavhengige journalistikken på spill.

– Vi får ikke den langsiktigheten og den avstanden til konkrete politiske prioriteringer som er nødvendig, sier Bjerkaas.

– Hvis politikerne i Stortinget skal bevilge penger til NRK i konkurranse med helse og skole, vil NRK tape, mener kringkastingssjefen

Det er meningen, sier Frps nestleder Per Sandberg. I løpet av perioden må vi vurdere hvordan bevilgningene til NRK kan reduseres. I fremtiden skal institusjonen uansett privatiseres og finansieres ved hjelp av reklame, sier Sandberg til NRK.

Partileder Siv Jensen sier til NTB at hun hørte programinnslaget og kan bekrefte at Fremskrittspartiets hensikt er nettopp den Sandberg beskrev i innslaget. Folk skal slippe å betale for å se på TV, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse