JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sensurerte Jesus-sang

Miljøverndepartementet beklager at de nektet en gruppe å synge om Jesus da Breheimen nasjonalpark ble åpnet.

Parken ble åpnet fredag med besøk av Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete. Også miljøvernminister Erik Solheim var til stede.

En representant fra Solheims departement grep inn under arrangementet og nektet musikkgruppen Kyrkjemusikarane å spille salmen «Jesus dra meg til ditt hjerte».

– Under prøvene kom en representant fra Miljøverndepartementet bort og spurte om vi virkelig hadde tenkt å synge om Jesus. Vi fikk beskjed om at vi ikke kunne spille sangen «Jesus, dra meg til ditt hjerte», ettersom folk skulle spise og kose seg, sa sogneprest og musiker Hege Elisabeth Fagermoen til Vårt Lands nettutgave fredag.

Miljøverndepartementet beklager nå hendelsen.

– Vi må bare beklage det som er skjedd, rett og slett. Det var en misforståelse som oppsto, og musikkgruppen skulle aldri blitt stanset, sier kommunikasjonssjef Jon Berg til Vårt Land.

Han begrunner misforståelsen med at det musikalske innslaget som skulle finne sted under bespisningen, ikke sto i det opprinnelige programmet. Det kom dermed overraskende på politikerne.

Musikkinnslaget var imidlertid blitt avklart med de lokale arrangørene, men Berg sier departementet ikke var blitt informert om det.

– De skulle ha fått sunget den sangen. Men vi ble litt tatt på senga, for å si det sånn. Det sto ikke i det offisielle programmet, sier Berg. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse