JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Lederne mangler empati

Høyres partiveteran Jo Benkow mener ingen av landets politiske ledere har evne til å vise medfølelse.

Benkow (85) ønsker seg et større menneskelig engasjement fra norske politiske ledere. Han kritiserer politikerne for å være for lite opptatt av sine medmennesker.

– Dagens politiske ledere viser ikke i tilstrekkelig grad en ektefølt, levende og brennende interesse for sine medmennesker. De formidler et inntrykk av at de ikke har denne interessen, sier Benkow til VG.

Han vil ikke trekke fram noen konkrete eksempler og sier uttalelsene er rettet mot alle landets politiske ledere.

Selv har han 16 år bak seg i sosialkomiteen på Stortinget og har blitt svært opptatt av den sosiale dimensjonen i politikken.

– Man må ha evne til innlevelse og medfølelse, og det er ikke mange av de politiske lederne i stand til å demonstrere. Dette gjelder også i Høyre, sier Benkow.

Høyre-leder Erna Solberg synes ikke Benkows beskrivelse passer på henne, men hun tror at bildet av dagens politikere er annerledes enn det var før i tiden.

– Debattformen er blitt spissere, råere og tøffere. Man skal liksom være litt kjapp og tøff og det kan bidra til et slikt bilde, tror Solberg.

Benkow sier på sin side at debatten om krise i Høyre er blitt overfladisk og populistisk framstilt i mediene i sommer.

– Vi har ingen lederkrise i Høyre. Erna er en kunnskapsrik og dyktig leder, men det er kanskje slik at fjernsyn ikke er hennes favorittmedium, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse