JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Drukner kontoen i øl

Ungdommer overtrekker kontoen i utelivet. Denne faren fikk nok da sønnen var 11.000 kroner i minus etter fuktige byturer.

– Det er en skam at utelivsbransjen skor seg på ungdom som ikke har kontroll på bankkortene sine. Fordi restaurantene ikke er online med banken, kan ungdommer kjøpe øl selv om det er null kroner på kontoen, sier den fortvilede mannen.

Sønnen hans på 21 år er en av dem som benytter seg av «glippen i systemet». Av hensyn til familien ønsker faren å være anonym.

Utbredt

På en rekke utesteder i Bergen kan gjester handle med alminnelige bankkort selv om kontoen er bunnskrapt. Årsaken er at transaksjonene ikke blir bokført før lenge etter handelen. Forsinkelsen kan vare inntil 14 dager.

Faren henvender seg til Bergensavisen med håp om å få satt en stopper for hodebryet.

– Dette gjelder langt flere enn bare min sønn. Jeg vet om mange andre foreldre som sliter med at barna gjør det samme.

Han forteller at sønnen har overtrukket kontoen med nærmere 11 000 kroner i løpet av den siste måneden.

– Dette har pågått en stund, så har det bare ballet på seg. Det meste av pengene er overtrukket på utesteder på Zachariasbryggen, sier faren.

– Bør ikke myndig ungdom ha disiplin nok til å styre seg?

– Det er trist at ungdommer i sin beste alder ikke klarer det, men det er enda verre at denne bransjen tapper penger fra ungdommer som er blakke, svarer han.

Nye terminaler

Daglig leder Per Jørgensen i KJS Servering, som driver skjenkestedene på Zachariasbryggen i Bergen sentrum, lover at problemet blir løst innen en måneds tid.

– KJS har bestilt nye terminaler. Vi innretter oss etter krav fra kortselskapene og bankene om å gå online. Det eliminerer eventuelt misbruk, sier Jørgensen.

Jørgensen sier de er klar over muligheten til å bruke penger som ikke er der, men sier det ikke er mange tilfeller av dette.

– Vi hadde rundt 250.000 bankkorttransaksjoner i 2008, og i det store og hele er dette et marginalt problem.

Jørgensen sier alle utestedene hans selskap driver har 20-årsgrense.

– Ergo må alle være bevisst sine handlinger. (ANB)

Annonse
Annonse