JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritiske nordlendinger

Let etter olje i Barentshavet, men ikke utenfor Lofoten og Vesterålen. Det mener et klart flertall av befolkningen i Nord-Norge.

I en meningsmåling Respons analyse har gjort for avisa Nordlys, sier 47 % nei til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. 38 % sier ja. Sammenliknet med tidligere målinger, er det nå flere som er usikre på hva de skal mene, skriver Nordlys. Andelen boremotstandere er også gått ned fra 52 til 47 % siden september i fjor.

I alle de tre nordnorske fylkene er det ganske klare flertall som sier ja til å bore etter olje på nye felter i Barentshavet. Men ja-flokken har skrumpet fra 66 % i januar 2006 til 48 % nå.

Langt fram

I en kommentarartikkel i dag peker redaktør Tor Axelsen i Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) på at det uansett vil trekke ut til slutten av neste stortingsperiode før alle konsekvensutredninger er ferdige og Stortinget eventuelt kan få på bordet et forslag om prøveboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Det er det lite trolig at det får, mener ANB-redaktøren.

– Dersom det blir fortsatt rødgrønn regjering, vil nok Senterpartiets forslag til kompromiss, ingen boring i neste stortingsperiode, bli det man kan samle seg om. Da har SV i det minste fått en utsettelse, og Ap oppnådd at døra står på gløtt, konkluderer Axelsen.

Annonse
Annonse