JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mange forhåndsstemmer

En måned før valget har svært mange benyttet muligheten til å forhåndsstemme.

Fra og med 10. august var det mulig å forhåndstemme – noe mange i Oslo har benyttet seg av.

– Det er helt klart mer trafikk på samtlige av de 23 forhåndsstemmestedene her i Oslo. Bare i Rådhuset har vi tatt imot nesten 4.000 stemmer, sier informasjonsansvarlig for valg i Oslo Kjetil Bjørnsrud.

Så langt har 10.102 personer i hovedstaden stemt. Til sammenligning var det 5.118 personer som stemte de seks første dagene før stortingsvalget i 2005.

Også utenbysstemmer har økt. Av de 10.102 som har stemt, har 633 bostedsadresse i andre kommuner. Tallet for 2005 var 376.

– Du kan stemme i en hvilken som helst kommune, og i et hvilket som helst lokale under hele forhåndsvalgperioden, sier Bjørnsrud.

Forhåndsvalget varer fram til og med 11. september. På selve valgdagen må man stemme i den kommunen man er manntallsført. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse