JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Gir 3,7 mrd. til distriktene

Oslos byrådsleder Erling Lae (H) slår tilbake mot Senterparti-politiker Ola Borten Moe.

Moe har påstått at verdiskapningen i Norge skjer utenfor Oslo.

– Hovedstaden gir 3,7 milliarder skattekroner til distriktene, sier Lae.

Lae er enig i deler av distriktsdebatten. Han mener at det kulturelt og administrativt er samlet mye makt i hovedstaden. Men han tar avstand fra påstander om at Oslo blir subsidiert av resten av landet.

– I Oslo er det sterke reaksjoner på at 3,7 milliarder kroner av Oslos skattepenger går til resten av landet. Vi må finne oss i at vi avgir en betydelig andel av våre skattepenger, men 3,7 milliarder kroner er i overkant, sier Lae til Nationen.

Lae mener at Moe er unyansert i sine påstander.

– Jeg ønsker ikke å være med på å dyrke motsetningsforholdet mellom by og land, sier Lae.

På den andre side gir Lae støtte i synet på at det er for mye Oslo-fokus i mediene.

– Pressen er veldig nærsynt. Av og til kan også jeg reagere på et urbant hånflir. Og jeg forstår reaksjoner i Distrikts-Norge når diskusjonene om arealbruk og forvaltning av norsk natur kun handler om å ta vare på friluftsliv, sier Lae.

Også stortingspolitiker Marianne Aasen (Ap) fra Akershus deler Laes oppfatning av at mediene er Oslo-fokuserte.

– Mediene har et Oslo-perspektiv. Det er få som skriver om folks hverdagsliv. Istedenfor skriver man om og om igjen om folk som Pia Haraldsen. Hvorfor skriver man egentlig om henne? Det irriterer faktisk Oslo-folk også, sier Aasen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse