JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV kraftig fram på ny måling

SV gjør sin beste måling på lenge og kan notere seg 9,2 prosents oppslutning.

Det en framgang på 2,1 prosentpoeng. Høyre derimot, slår sin egen bunnrekord og ender på 11,1 prosent.

Det er på NRKs ferske partibarometer, utført av Norstat, at SV kommer godt ut.

– Det er en oppmuntring. Det er en av flere målinger, men den viser at det er stor entusiasme for det rødgrønne samarbeidet. Denne målingen kan bety at miljø kan få en viktig plass i valgkampen, sier Kristin Halvorsen (SV) til NRK.

Samfunnsredaktør Kyrre Nakkim i NRK tror Full City-forliset kan ha bidratt til partiets hopp på målingen.

– Valgkampen har i stor grad handlet om SVs saker. Først kom Rimi-Hagen med en gavepakke til SV da han mente at de rike betalte for mye skatt, og så kom Langesund-ulykken, sier Nakkim, som mener det er for tidlig for partiet å slippe jubelen løs.

Også Venstre gjør det godt med en framgang på 1,4 prosentpoeng. 6,2 prosent av de spurte sier de ville stemt på Venstre dersom stortingsvalget var i morgen.

For vel to uker siden fikk Høyre 11,3 prosent oppslutning - noe som var tidenes dårligste oppslutning for partiet. Nå lyder den nye bunnrekorden 11,1 prosent med en tilbakegang på 0,2 prosentpoeng.

For de andre partiene: Ap 32,7 prosent (-0,2), Frp 27,5 (-0,7), Sp 5,3 (-0,7), KrF 6,3 (-0,4), Rødt 0,3 (-0,9) og andre 1,4 (-0,4). (ANB-NTB)

Annonse
Annonse