JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Med kjærlighet til Ap

– To ting var viktige for meg om jeg skulle skrive ei bok. Den skulle være ærlig og den skulle være personlig, sa tidligere statsråd Karita Bekkemellem. I høst gir hun ut boka ”Mitt røde hjerte”.

jan.erik@lomedia.no

I går tjuvstartet Cappelen Damm Forlag da det la fram sin høstliste. I dag var det Aschehoug sin tur.

Og hvem er mer naturlig til å åpne en sånn begivenhet enn mister Aschehoug himself, William Nygaard, Salman Rushdies norske forlegger.

– I dag er det mange forfattere her, sa han. Og det var jo bra, det er derfor pressen kommer.

Storforlagene er bærekraftige

Og Nygaard fortsatte:

– Kan vi snart klare oss uten storforlagene? Er ikke deres epoke snart over i denne digitale verden?

Og vi skjønte raskt at dette var retoriske spørsmål som forlagssjefen raskt skulle svare på sjøl. Ikke overraskende mener han at vi ikke kan klare oss uten han og hans kolleger i Gyldendal og Cappelen Damm.

– Den norske skjønnlitteraturen står sterkere enn noensinne, sa Nygaard.

Bok av Bekkemellem

Årets saksprosaliste fra Aschehoug i høst er sterk. Jahn Otto Johansen, Aslak Nore og datteren av sigøynerkongen Karoli er bare noen av forfatterene.

Sistnevnte gir ifølge Nygaard ut en tøff beretning. Og Karita Bekkemellem gir ut boka ”Mitt røde hjerte”, om veien ut av politikken.

– Mitt forhold til Arbeiderpartiet er preget av et sterkt kjærlighetsforhold, men det jeg har opplevd som Ap-politiker gir grunn til ettertanke, sa Bekkemellem under høstlanseringen.

Om sosial angst

Stig Inge Bjørnebye, tidligere fotballproff i England, debuterer også som forfatter med boka ”Løsrivelse”. Den handler om noen av toppidrettens baksider.

– Jeg hadde noen følelser og refleksjoner som jeg måtte bli ferdig med fordi jeg vil komme videre. Nå har jeg prøvd å se meg sjøl i speilet. For denne dritten har jeg bare meg sjøl å takke. Jeg har jo valgt dette sjøl, sa en åpenhjertig Bjørnebye, som syns det var en stor opplevelse å skrive bok.

Boka er allerede ute i bokhandlene, og i helga fikk han en mengde reaksjoner fra lesere.

Annonse
Annonse