JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økt støtte til norske soldater

Over halvparten av de spurte sier i en meningsmåling at de støtter den norske militære deltakelsen i Afghanistan.

Norges militære bidrag til den NATO-ledede ISAF-styrken i Afghanistan bør fortsette, mener 56,7 prosent av de spurte i en måling som Sentio har laget for partiet Rødt. Støtten har økt med 8 prosentpoeng sammenlignet med en tilsvarende undersøkelse i fjor.

Samtidig sier 32,2 prosent at Norge må avslutte Afghanistan-oppdraget, skriver Klassekampen.

Det er kun i partiene Rødt og SV at det er flertall blant velgerne for å hente soldatene hjem.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener undersøkelsen bekrefter at folk støtter oppdraget i Afghanistan.

– I tråd med FNs sikkerhetsråds gjentatte anbefalinger og sammen med 40 andre land, deriblant våre NATO-allierte, er også vi til stede med styrker i Afghanistan. Disse tallene viser at støtten er betydelig, og at den er ganske kunnskapsbasert i den forstand at det krav om at vi også skal være der sivilt og at løsningen ikke er militær. Det er godt å vite at stemningen i opinionen er slik dette viser. Fremfor alt må det være godt å høre dette for de som er der nede, sier Støre.

Ifølge undersøkelsen mener 51,2 prosent at sivile hjelpeorganisasjoner skal drive sivilt og humanitært arbeid uten kobling til militære styrker. 30 prosent mener at humanitært arbeid må skje i samarbeid med ISAF-styrkene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse