JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønn til gode etter to år

I dag er det to år siden Høyesterett slo fast at de tidligere Braathens-ansatte skulle få med seg sin ansiennitet inn i SAS-selskapet SGS etter oppkjøpet. De fleste har fått tilbake jobben sin, men fremdeles har 200 ansatte ikke fått kompensert lønnstapet.

– Dette er en skandale, mener LO-advokat Sigurd-Øyvind Kambestad som representerer de tidligere Braathens-ansatte.

Etter at høyesterettsdommen falt for akkurat to år siden, var innplassering i stillinger tilsvarende det de hadde hatt tre og et halvt år tidligere, det viktigste. Ifølge Kambestad er dette stort sett gjennomført nå.

Feil på 200

I 2006 beregnet SGS tapet den enkelte hadde hatt da de var uten jobb, hadde mindre stillinger, eller fikk dårligere lønn enn det de skulle hatt.

– Da vi fikk beregningene, var det feil på 200 av dem. I fjor vår ble vi enige om at SGS skulle gjøre beregningene om igjen, og at erstatningene skulle utbetales i juni. Det ble ikke gjort. Vi har purret veldig mange ganger på SGS, forteller LO-advokaten.

150 mangler etterbetaling

Denne uka har Kambestad fått beskjed fra SGS om at de har gjort nye beregninger for 46 ansatte. Det skal dreie seg om de som har hatt full stilling i SGS hele tiden, og som er de enkleste å beregne. Nå skal LO ta stilling til om beregningene er korrekte.

Men fremdeles mangler beregningene for hvor store tap om lag 150 tidligere Braathens-ansatte har hatt i perioden fra SAS tok over Braathens og til Høyesterettsdommen falt.

Komplisert

Personaldirektør Terje Horn Evensen i SGS er enig i at to år er lang tid, men mener selskapet har gjort sitt beste for å gjøre ventetiden kort.

– Det er jo vanlig at det er saksøkerne som dokumenterer sine krav. I denne saken er det vi som gjør det for alle, og det er en komplisert prosess, sier han.

Evensen regner med at alle 200 skal få utbetalt erstatningene i løpet av februar.

Annonse
Annonse