JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postkoms 3 viktigste saker

may.berg@lomedia.no

1. EUs 3. postdirektiv.

For Postkom er arbeidet mot innføring av EUs 3. postdirektiv i norsk lov den aller viktigste enkeltsaken i valgkampen 2009. Direktivet vil gi dyrere og dårligere posttjenester som vil ramme folk flest og særlig næringsdrivende i distriktsnorge. Postdirektivet er også en trussel mot postansattes opparbeidede lønns- og arbeidsvilkår og representerer en reell fare for sosial dumping innenfor postsektoren i fremtiden.

2. Sosial dumping.

Med eller uten postdirektivet vil kampen mot sosial dumping være svært viktig. Angrep på opparbeidede, kollektive avtaler, ønske om individualisering og den sterkestes rett – på bekostning av de svakestes vilkår – er en kamp som hele den norske (og europeiske) fagbevegelsen må stå samlet imot. FrP, H og V står for en politikk som skaper større lønnsforskjeller og en samfunnsutvikling i strid med fagbevegelsens grunnholdninger – vår motstand viser vi best ved å stemme rødgrønt den 14. september.

3. Velferd vs skattelette.

Norge er en velferdsstat og "sikkerhetsnettet" er finmasket, men likevel er mye ugjort. Materielt sett er Norge et rikt land, men selv norske oljekroner kan brukes bare en gang. Skattelette til de av oss som har (mer enn) nok fra før, må nødvendigvis gå på bekostning av velferdstiltak som sikrer det store flertallet likeverdige tilbud. I neste omgang er dette også et spørsmål om hvordan Norge skal innfri sine internasjonale forpliktelser overfor de av verdens land som har behov for økonomisk bistand.

Hva er Postkoms tre viktigste saker under valgkampen?

Annonse
Annonse

Hva er Postkoms tre viktigste saker under valgkampen?