JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Terje Wold, NJF

Terje Wold leder Jernbaneforbundets forening i Jernbaneverket Øst, og den ser ingen fordeler ved å gjøre om etaten til et foretak.

oystein@lomedia.no

– Vi er motstandere av foretaksmodellen og privatisering. Det ble gjort forsøk med å si opp ansatte innen drift for å sette alt ut til private, men det fikk vi heldigvis stanset. Når det gjelder endringer i arbeidsmiljøloven er mener jeg den beste kontakten med arbeidslivet er å få en fast ansettelse. Å være midlertidig er usikkert, og i en slik situasjon sliter for eksempel yngre folk med å få lån så de kan etablere seg.

Når det gjelder overtid er det et generelt trykk fra enkelte politiske partier og arbeidsgivere om å åpne for økt bruk av overtid. I Jernbaneverket ivaretar vi sikkerhet, og synes ikke særlig om dette. Vi legger vekt på å fordele overtid på flest mulig ansatte. Samtidig åpner vi for å gi dispensasjon ved behov, som nå i sommerferien eller hvis det blir nødvendig på grunn av svineinfluensa utover høsten.

– Hva er den viktigste saken for deg, og hvorfor?

Annonse

Flere saker

Annonse

– Hva er den viktigste saken for deg, og hvorfor?