JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flyttet 450 arbeidsplasser

Regjeringen har etablert eller flyttet ut 455 statlige arbeidsplasser utenfor Oslo.

kjell.werner@anb.no

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har irritert seg over at media i lang tid har fokusert på at den rødgrønne regjeringen bare har flyttet ut 40 statlige arbeidsplasser.

– Det er misvisende, for det er gjort vedtak om langt flere, sier Kleppa til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ministeren slår i bordet med en lang liste over lokalisering på 13 steder i landet. Den største utflyttingen er Veterinærinstituttet, hvor 240 arbeidsplasser nå kommer i Ås.

Gleder seg

– Jeg har behov for å drive litt folkeopplysning siden noen forholder seg til tallet 40. Vi kan glede seg over at tallet er 455, sier Kleppa.

Hun tror fortsatt at det er mulig å etablere enda flere statlige arbeidsplasser rundt omkring i landet.

– Jeg er ikke i tvil om at en slik politikk vil gi ringvirkninger i regionene, sier ministeren.

Måtte fire

Magnhild Meltveit Kleppa innrømmer villig at Senterpartiet lovet å flytte ut 6.000 statlige arbeidsplasser i valgkampen for fire år siden.

– Men den saken vant vi ikke fram med under regjeringsforhandlingene på Soria Moria. Vi måtte nøye oss med en formulering om at nye arbeidsplasser skal etableres utenfor Oslo så sant det ikke foreligger en helt spesiell begrunnelse for Oslo.

Kleppa er glad for at de tre kompetansesentrene for distriktsutvikling i Steinkjer, Sogndal og Alstadhaug.

– Disse sentrene vil være av uvurderlig betydning i tiden framover, sier Kleppa.

På lista hennes står videre: Norsk villreinsenter på Dovre og i Tinn, Investinor i Trondheim, Norsk helsearkiv på Tynset, Sjøforsvaret i Bergen, Hærstaben og generalinspektøren for Hæren på Bardufoss og Rena, NVEs skredsenter i Førde og det nasjonale senteret for refusjon av pasientreiser i Skien. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse