JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flytter fra Halden til Estland

22 ansatte ved Norselight i Halden risikerer å miste jobbene sine før jul. Glamox-konsernet vurderer å flytte bedriften til Estland.

Bedriften, som produserer søkelys for skip, går med overskudd, men flytting til Estland kan gjøre overskuddet atskillig større. Ifølge Halden Arbeiderblad kan det være snakk om så mye som seks millioner mer i året.

Konsernsjef Kjell Stamnes i Glamox, som eier bedriften i Halden, vil ikke gå god for dette tallet, men han bekrefter at det er snakk om en betydelig økonomisk gevinst:

– I Estland blir det vesentlig lavere kostnader til lønn. Samtidig er det lønnsomt for konsernet å samle produksjonen i større enheter. På årsbasis er det mange millioner kroner vi snakker om, sier han til Halden Arbeiderblad.

Bjørn Larsen, som er tillitsvalgt i Norselight AS og medlem av styret i Glamox, appellerer til eierselskapet om å vise samfunnsansvar i den situasjonen Norge nå er i. Dette synet lover han å kjempe for fram mot det avgjørende styremøtet 7. september.

Også i 2001 ønsket ledelsen i Glamox å legge ned virksomheten i Halden. Den gangen ble framstøtet stoppet av styret.

Annonse
Annonse