JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stemmer blått, tror på Jens

Meningsmålingene viser et stabilt borgerlig flertall ved valget. Likevel regner 3 av 4 nordmenn med at Jens Stoltenberg er statsminister også etter valget.

NTB har fått gjennomført en mandatberegning på grunnlag av de 12 meningsmålingene som er gjennomført hittil i august. Den viser at det nye stortinget vil få 88 borgerlige representanter, mot 81 rødgrønne – inkludert to representanter for partiet Rødt.

Samtidig viser en meningsmåling TNS Gallup har utført for TV 2 at 76,4 % av befolkningen tror Jens Stoltenberg fortsatt er statsminister etter valget.

Bare 18,1 prosent tror den neste statsministeren vil hete Siv Jensen, mens 4,6 prosent tror på Erna Solberg.

– Jeg tenker at alle de som ikke bare tror, men som ønsker og vil at jeg skal bli statsminister, de må stemme slik at jeg kan bli det. Den tryggeste måten å gjøre det på, er å stemme på oss, slik at vi kan fortsette i regjering, er Stoltenbergs kommentar til målingen.

Annonse
Annonse