JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Det nytter å kjempe

Innsatsen som Postkom har gjort lokalt og sentralt for å stoppe EUs 3. postdirektiv, og opplevelsen av å få gehør, har styrket Vidar Lorang Larsens tro på at det nytter å slåss for den politikken man tror på.

may.berg@lomedia.no

Postkoms kretsleder i Østfold er en for lengst overbevist sosialdemokrat, med et par perioder bak seg i Hvaler kommunestyre.

Nå legger ham bredsida til i valgkampen overfor kolleger og folk i Østfold, for et fortsatt rødgrønt flertall på Stortinget.

– Hva er viktig for deg som postmann i dette valget?

– Det er viktig for oss postfolk at vi har en regjering som er opptatt av at å ha et sunt og godt arbeidsliv med ordnede arbeidsforhold. Og det er viktig med et samfunn som har et sikkerhetsnett som ivaretar meg og min familie om noe skulle skje, sier Larsen

Alternativet til rødgrønt flertall, er, ifølge Larsen, ikke til å leve med for arbeidsfolk:

– Det er å klare seg sjøl; å møte opp hos arbeidsgiver hver dag og spørre om du får lov til å jobbe. Litt satt på spissen, selvfølgelig, vedgår Larsen.

Postdirektivet

Signalene fra Arbeiderpartiet om å utsette innføringen av postdirektivet, gleder en Postkom-tillitsvalgt som Lorang.

Han har hatt kampen mot liberalisering av posttjenester som jobb nummer én i lang tid.

– Det er i hvert fall en start. Og det gir oss drahjelp i valgkampen, sier Larsen, som er glad for å ha en konkret sak å bruke når han skal overbevise postfolk om å stemme rødgrønt.

– Men det er vanskelig nok å nå igjennom FrPs argumenter om alt som er ille i dette landet, sier han.

Nedleggelse

I Østfold er framtida for Sarpsborg postterminal en sak som opptar folk vel så mye som valgkampen og postdirektivet.

Posten er i ferd med å gjennomgå terminalstrukturen, og de ansatte i produksjonen på terminalen går egentlig og venter på dommen.

50-60 årsverk vil etter alt å dømme forsvinne når produksjonen flyttes til den nye postterminalen, som er under bygging på Lørenskog.

– Å pendle til Robsrud-terminalen er egentlig ikke noe alternativ for dem som mister jobbene sine. Det blir både for langt og for dyrt, sier Larsen.

Annonse
Annonse