JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mener Huitfeldt er intolerant

Islamsk Råd Norge går hardt ut mot likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) og mener at hun er intolerant.

Bakgrunnen er Huitfeldts kritikk av Islamsk Råd Norge for ikke å ville ta avstand fra dødsstraff for homofile.

– Statsråd Anniken Huitfeldt har en pakke, og du må være en del av den. Det virker som om vi må mene det hun mener om homofile, nemlig at det er naturlig, sier rådets leder Senaid Kobilica til Dagsavisen.

– Vi oppfatter det som et offisielt anerkjent syn som alle må slutte seg til. Uten kritisk tilnærming må vi altså følge hva statsråden har som rettesnor, fortsetter han.

Kobilica mener dette er stikk i strid med hva et flerkulturelt norsk samfunn bør bygge på.

– Vi tolererer hverandre veldig bra i Norge. Jeg tror at vi også respekterer hverandre i Norge. Men jeg tror at vi har problemer med å akseptere hverandre. Islamsk Råd vil aldri ta avstand fra Koranen og islamsk lære, sier han.

Huitfeldt har liten forståelse for kritikken.

– Jeg pålegger ikke dem å utøve sin religion i samsvar med mine prinsipper. I religiøse spørsmål har de selv myndighet til å bestemme, staten griper ikke inn, sier hun.

Likestillingsministeren forbeholder seg imidlertid retten til å si sin mening.

– Jeg har ansvar for antidiskriminering. Da kan jeg ikke la være å si hva jeg mener til Islamsk Råd, sier hun til Dagsavisen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse