JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtter Kleppa

Førstesekretær Eli Ljunggren i Fellesforbundet er glad for at kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa har snudd i sitt syn på kjønnsnøytral ekteskapslov.

Eli Ljunggren kommer fra stillingen som forbundsleder i Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet, som nå er med i Fellesforbundet. Forbundet har mange homofile medlemmer, og har lenge jobbet for at homofile får de samme rettighetene som heterofile.

Positivt signal

– Jeg vil berømme Kleppa for det standpunktet hun nå har tatt for de homofile. Dette er et positivt signal til flere partier. Det er viktig å ikke legge stein til byrden til mennesker som ofte opplever å bli diskriminert eller ha det vanskelig i sin livssituasjon, sier Ljunggren som understreker at dette er en viktig sak for Fellesforbundet.

På høstens landsmøte ble forslaget fra Svein Frode Pettersbakken fra Hotel Continental om felles ekteskapslov og adopsjonsrett for homofile vedtatt med stort flertall.

Gode foreldre

– Jeg synes det er altfor snevert å knytte omsorg opp mot kjønn. Det er mange flotte homofile som skulle hatt muligheten til å være foreldre. Jeg synes Kleppa nå går foran som et godt eksempel, sier Eli Ljunggren til magasinett.org. Samtidig håper hun på bred støtte fra den rødgrønne regjeringen når saken snart skal behandles.

Prinsippet om en felles ekteskapslov er sikret flertall i Stortinget med Venstres og Høyres hjelp. Lovforslaget gir homofile og lesbiske par samme rett som heterofile par til å gifte seg. Det betyr at de også får samme rett til å bli vurdert som adoptivforeldre.

Annonse
Annonse