JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fast ansettelse som pengeinnsamler?

Jeg er en av de som du sikkert har støtt på mange ganger ute på gata. Jeg arbeider som pengeinnsamler i en stor humanitær organisasjon som har oppdrag over hele verden. Arbeidstiden er fleksibel, men utgjør for meg ca. 50 prosent stilling. Jeg arbeider sammen med sju-åtte andre som utfører samme type arbeid. Vi har fast timelønn med litt provisjon på toppen, men det utgjør ikke så mye. Vi kontakter forbipasserende på gata, bedrifter og andre med forespørsel om å støtte arbeidet vårt økonomisk. Utover tilskudd og støtte fra det offentlige, er innsamlede midler organisasjonens viktigste inntektskilde. Jeg har nå arbeidet sammenhengende i fem år, men får bare kontrakt for tre måneder av gangen. Ledelsen begrunner dette med at innsamlingsarbeidet bare er et prosjekt og at det er helt forskjellig fra det humanitære arbeidet organisasjonen bedriver ellers. Mitt krav om fast ansettelse er avslått.

Det juridiske utgangspunktet er at alt arbeid skal utføres av fast ansatte arbeidstakere. Det kreves et særlig rettsgrunnlag for å ansette noen på tidsbegrenset arbeidskontrakt. Arbeidsmiljøloven § 14-9 gir en viss adgang til midlertidige ansettelser. I ditt tilfelle er det bare bestemmelsens første ledd bokstav a som eventuelt kan gjøre en slik ansettelse lovlig. Bestemmelsen oppstiller to vilkår som begge må være oppfylt. For det første når arbeidets karakter tilsier det og for det andre må arbeidet adskille seg fra det som ordinært utføres i virksomheten.

Etter mitt skjønn er ingen av vilkårene oppfylt i ditt tilfelle. Det er ikke noe ved selve arbeidet som tilsier midlertidig ansettelse. Arbeidet har et fast og kjent innhold, arbeidstiden er fleksibel, men forutberegnelig og lønnsforholdet er avklart. Det har ingen betydning om arbeidsgiver velger å kalle dette et prosjekt, arbeidet har pågått på samme måte over mange år og må anses å utgjøre en permanent del av virksomheten.

Hva som er ordinær virksomhet, kan reise vanskelige avgrensningstilfeller. Sluttleddet hos din arbeidsgiver er det humanitære arbeidet som ytes ute i verden. Økonomisk bistand og økonomiske midler er helt avgjørende for at dette skal kunne realiseres. Det kan ikke hevdes at innsamlingsarbeidet på gata adskiller seg fra virksomhetens arbeid for øvrig, jfr også det jeg har skrevet om arbeidets karakter.

LO-Aktuelt nr. 12/2009

Annonse
Annonse