JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ønsker mangfold, støtter MELA

KULTURSTØTTE: Et bredt, mangfoldig og aktivt kunst- og kulturliv gir økt livskvalitet, derfor støtter LO MELAfestivalen.

tri.nguyen@lomedia.no

Årets MELA-program presenterer musikk, dans, poesi og scenekunst fra forskjellige land på Rådhusplassen i Oslo.

– Vi er her for å gjøre våre nye landsmenn kjent med LO og fagbevegelsen, sier LOs nestleder Gerd Kristiansen fra stand på festivalen.

– Festivalens idé om å være en møteplass for kulturer fra flere kontinenter er helt i tråd med LOs ønske om kulturelt mangfold, og når vi er her er det en gyllen mulighet til å møte minoritetsgrupper i Norge, fortsetter hun.

Det er ingen hemmelighet at det er en stor utfordring for LO å organisere innvandrere, det ønsker de å gjøre noe med.

– Minoritetsgruppene må integeres i samfunnet og arbeidslivet, og det ønsker vi å bidra med. Organisasjonsprosenten blant innvandrere går opp, men den går sakte, Kristiansen.

- Hvor mange håper dere å verve under festivalen?

– Målet vårt med standen er ikke å verve nye medlemmer. Målet er å våre nye landsmenn kjent med norsk fagbevegelse og hva vi står for. I mange av landene hvor de kommer fra er ikke fagbevegelsen slik vi kjenner den, derfor er vi her med informasjon.

– Det som også er fint med MELA er at det er en familiefestival med masse aktiviteter for store og små, sier Kristiansen.

LO-Aktuelt nr. 12/2009

Annonse
Annonse