JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Think emigrerer

Det kan gå mot slutten for produksjonen av elbiler i Aurskog. Ifølge VG blir produksjonen flyttet til Finland og USA.

Etter diverse konkurser, er nok en gang ei gruppe investorer i ferd med å planlegge enda et nytt liv for elbilprodusenten Think. Aurskog-bedriften har siden nyttår vært i den paradoksale situasjonen at ordrebøkene er fulle, men fabrikklokale er tomme. De ansatte har stort sett gått permitterte fordi bedriften ikke har penger til å kjøpe inn delene som trengs for å produsere de vel 2 000 bilene man har bestillinger på. Det er bakgrunnen for den desperate jakten på nye investorer og frisk kapital.

Rimi-Hagen villig til å satse

Fra norsk side skal blant andre Stein Erik Hagen ha sagt seg villig til å gå inn med frisk kapital for å blåse nytt liv i bedriften.

Blant de internasjonale investorene er finske Valmet og den amerikanske batteriprodusenten EnterDel. Ifølge VGs kilder skal planen gå ut på at selve bilproduksjonen flyttes til Valmets fabrikk i Finland. Batteriproduksjonen flyttes til EnterDels anlegg i Indiana i USA.

Utvikling og design skal inntil videre bli værende i Norge, men kilder i investormiljøet sier til VG at også denne delen av virksomheten kan bli flyttet utenlands på et senere tidspunkt.

Skuffet miljøverner

Einar Håndlykken i Miljøstiftelsen Zero er skuffet over flytteplanene og etterlyser bedre støtteordninger til miljøteknologi i Norge.

– Hvis det er riktig at Think skal flagge ut, er det et utslag av at norske myndigheter har en manglende utvikling av miljøteknologi, sier Håndlykken til VG.

Annonse
Annonse