JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Har sendt papirene

Fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) sendte onsdag ferdigmeldingen på boligen til Tana kommune.

I tillegg gir hun en kronologisk redegjørelse på Arbeiderpartiets nettside om hva som har skjedd. I redegjørelsen presiserer hun at det er søkt om tillatelse for alle tiltak og at det er gitt tillatelse til gjennomføring av alle disse.

Arbeiderpartiets nestleder beklager at byggingen ble satt i gang før den formelle skriftlige tillatelsen forelå. Hun beklager også at det ikke ble sendt ferdigmelding da byggingen var avsluttet.

De juridiske forholdene i redegjørelsen er ifølge Pedersen kvalitetssikret av advokat Johan Fr. Remmen ved advokatfirmaet Haavind AS.

Pedersen mangler ferdigattest fra kommunen for omgjøring av en hytte til bolig. Arbeidene og bruksendringen er godkjent, men boligen ble tatt i bruk før papirene ble sendt.

– Det har aldri vært min intensjon å omgå regelverket. Vi har gjennom prosessen lagt vekt på å informere ansvarlige myndigheter om hvilke tiltak vi aktet å iverksette, skriver Pedersen i redegjørelsen.

Den 62 kvadratmeter store boligen i fjæra i Vestertana ligger nært inntil Vestertana naturreservat og innenfor 100 metersbeltet til sjø og på et område som er regulert til landbruk, natur og friluft (NFL-område).

Derfor ble det en lang prosess fra eiendommen ble kjøpt som hytte sommeren 2005, til påbygget og bruksendringen ble godkjent av Tana kommune på sensommeren et år senere. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse