JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bryr seg ikke om skatt

Tre av fire bedriftsledere ber om skattelette, men politikerne hører ikke på dem, mener NHO.

Ifølge en undersøkelse fra Perduco, gjennomført for NHO, er under halvparten av stortingspolitikerne opptatt av skattelette.

– Bedriftene mener skatt er et viktig virkemiddel for å styrke næringslivet, men mange politikere, særlig fra Arbeiderpartiet og SV, vil overhodet ikke prioritere dette, sier direktør for næringslivspolitikk i NHO, Petter Brubakk til NRK.

– Kollisjon

I stedet prioriterer de fleste politikerne utdanning og samferdsel for å hjelpe næringslivet.

– De er på kollisjonskurs og har en helt annen virkelighetsforståelse enn det bedriftslederne har, sier Brubakk. Han viser til at de fleste av stortingskandidatene ikke har erfaring fra bedrifter, og at de derfor vet for lite om hva næringslivet trenger.

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen avviser kritikken ved å be næringslivet utvide horisonten.

– Det som er viktig for om de skal drive god butikk fremover, er om de har tilgang på god arbeidskraft og effektiv transport, sier Halvorsen.

Forskjell

Ifølge undersøkelsen er det stor forskjell på blokkene i norsk politikk, ikke helt overraskende. De rødgrønne mener det er lite viktig å jobbe for lavere skatter og avgifter for bedriftene, mens de borgerlige mener det er svært viktig.

Når det gjelder kvaliteten på utdanning, jernbane og veier er politikerne på begge sider enige om at det er svært viktig. De borgerlige er imidlertid mer opptatt av næringsrettet forskning og utdanning enn regjeringspartiene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse