JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Frp vil vise handlekraft

– Fremskrittspartiet framstår som annerledes og handlekraftig med sin 100-dagersplan.

Det mener kommunikasjonsrådgiver Kjell Terje Ringdal.

Han sier planen er en liten genistrek i valgkampen.

– Partiet viser en kommunikativ klarhet som i første rekke appellerer til eget grunnfjell, men jeg ser ikke bort ifra at Frp også kan rekruttere nye velgere med sitt framstøt, sier Ringdal til NTB.

Han mener valgkampen har fått en «napoleonskake-effekt» som Fremskrittspartiet kan dra nytte av.

– Napoleonskake er godt, men du blir kvalm av flere stykker. Valgkampen er overmektig og intens med mye snakk om ulike regjeringskonstellasjoner. Mange velgere vil oppleve de konkrete planene til Frp som forfriskende, sier kommunikasjonsrådgiveren som i disse dager er aktuell med boka «Kunsten å overbevise».

– Kjente standpunkt

Lørdag presenterer Fremskrittspartiet sin plan for de første 100 dagene i regjering. Planen vil inneholde kjente Frp-standpunkt på en rekke områder.

– Utgangspunktet er at vi legger fram våre forslag på våre premisser, men det vil være merkelig om ikke flere av forslagene vil få støtte fra de tre andre borgerlige partiene, sier partiets første nestleder, Per Sandberg, til NTB.

100-dagersplanen er samlet som en liten pakke innenfor ulike hovedområder. Det vil være forslag om økte bevilgninger til politiet, kutt i landbruksstøtten, reduksjon i bistandsbevilgningene, reduserte avgifter på bil, alkohol og arv, lavere formuesskatt, økt bunnfradrag, heving av frikortgrense, fjerning av bomstasjoner og ny statlig finansiering av veiutbygging.

I tillegg vil det bli foreslått innføring av karakterer i orden og oppførsel fra tredje klasse. Sidemålsundervisningen vil bli avviklet og det blir åpnet for privatskoler.

100-dagersplanen vil også inneholde innstramninger i asyl- og innvandringspolitikken, blant annet forslag om lukkede mottak og at mulla Krekar skal sendes ut av Norge eller interneres i påvente av utsendelse.

Skatt

– Det er umulig i dag å tallfeste hvor store skattelettelser vi vil komme med i høst. Vi vil arve et statsbudsjett fra de rødgrønne som vi må rette opp. Vi vil umiddelbart nulle ut skatte- og avgiftsøkningene i dette budsjettet, men det er helt umulig å si i dag hvor mange milliarder det vil bli i skatte- og avgiftslettelser det første året med oss i regjering. Vi må først vite hva den nåværende regjeringen foreslår, sier Sandberg.

Han gjør det klart at budsjettet vil bli endret kraftig i Frps retning.

– Men det er først i budsjettet for 2011 at vi kan få vist helheten i vår politikk, understreker nestlederen.

Noen av forslagene kan gjennomføres ved hjelp av forskrifter, men mange krever flertall i Stortinget. Dette gjelder for eksempel alle forslag om bevilgningsøkninger og endringer i skatte- og avgiftsnivået. Det er heller ikke mulig å kutte landbruksstøtten eller i bistanden uten stortingsvedtak. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse