JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ban skryter av norske bidrag

FNs Generalsekretær Ban Ki-moon skryter av det norske FN-engasjementet.

Ban Ki-moon fremhever blant annet Norges innsats når det gjelder fattigdomsbekjempelse og fredsbevarende operasjoner.

– Jeg er svært oppmuntret av at statsministeren i dag sa at Norge vil komme opp i 1,1 prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP) for å nå tusenårsmålene. Det er utrolig imponerende, og jeg er svært takknemlig for dette, sa Ban, som refererte til FNs tusenårsmål for fattigdomsbekjempelse.

Statsministerens kontor opplyser til NTB at det ikke ligger noen nye løfter i dette, men at 1,1 prosent refererer til bistandsrammen for 2009.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) slo fast at norske myndigheter vil fortsette å støtte opp om FNs arbeid for å nå tusenårsmålene. Norge har særlig vært opptatt av barne- og mødrehelse.

– Vi har hatt fremgang når det gjelder redusert barnedødelighet, men vi må gjøre mer. Barnedødeligheten er redusert fra tolv millioner til ni millioner i året, men tallet er fortsatt for høyt, sier Stoltenberg. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse