JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tøff vinter i Verdal

40 ansatte blir sagt opp ved Aker Verdal. Til vinteren kan i tillegg så mange som 400 bli permittert.

Det er fullstendig oppdragstørke ved det store offshoreverkstedet i Nord-Trøndelag, skriver Adresseavisa. For øyeblikket er det reiseoppdrag som redder situasjonen, men det vil ikke vare ved.

Bedriften har allerede vedtatt å redusere arbeidsstokken med 158 personer. 118 av disse har enten har tatt frivillige sluttpakker, AFP, blitt med på virksomhetsoverdragelser eller sluttet frivillig, opplyser informasjonssjef Tove Strand. De siste 40 blir sagt opp.

I tillegg vil omkring 100 ansatte bli permittert allerede i neste uke, og til vinteren kan talle3t på permitterte komme opp i 400, ifølge Adresseavisas kilder.

– Antallet permitterte vil stige jevnt og trutt fremover, men jeg kan ikke bekrefte eksakt hvor mange det vil gjelde. Men vi ser positivt på fremtiden og tror at det er et marked for våre produkter i tiden som kommer, sier informasjonssjefen.

– Det som har skjedd den siste tiden forutså vi slett ikke for ett år siden. Nå er det viktig at myndighetene bidrar til at det investeres på sokkelen slik at vi kan komme i gang med nye byggeoppdrag, understreker Ola Larsen i Verkstedklubben Aker Verdal.

Annonse

Flere saker

Annonse