JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Endrer grasrotordningen

Kulturminister Trond Giske er provosert over at noen få utnytter ordningen med grasrotmidler. Nå endres systemet.

Grasrotandelen gir dem som spiller et av Norsk Tippings spill mulighet til å velge seg ut et lag eller forening som får 5 prosent av beløpet man spiller for.

I mai i år avdekket Adresseavisen at nyordningen ble utnyttet av, en forening med bare fem medlemmer og en storspiller som styreleder. Foreningens tolv givere har spilt for mer enn 3,2 millioner kroner på Norsk Tippings ulike spill. Klubben har til nå innkassert 162.000 kroner i grasrotmidler.

– Vi vurderer en endring i reglene der vi setter tak på for eksempel 5.000 kroner per medlem. Hvis en klubb har ti medlemmer, vil de maks få utbetalt 50.000 kroner i løpet av et år, sier Giske til Adresseavisen.

Vil ikke ramme ærlige

Helst ville Giske latt den ubyråkratiske ordningen forbli urørt, og han er tydelig provosert over at Nidaros Multisportforening forsyner seg med så stor andel av grasrotmidlene.

– Vi kan aldri etablere et vanntett system. Jeg vil at dette skal være en enkel måte for frivilligheten til å skaffe seg inntekter på. Derfor ønsker jeg ikke å innføre et byråkrati som bidrar til at mindre lag og foreninger ikke makter å delta. Jeg vil ikke ramme de ærlige, sier Giske som regner med at regelendringen blir innført fra nyttår.

120 slettet fra listene

Etter at saken ble kjent i mai ble 120 foreninger slettet fra listene, men Nidaros Multisportforening i Trondheim er fortsatt med.

Det nystartede laget ligger på tredjeplass over idrettslag i Midt-Norge som mottar mest grasrotmidler. Hvis ikke medlemstallet stiger drastisk utover høsten, vil imidlertid foreningen bli berørt av regelendringen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse