JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vedtok å kutte på Follum

Styret i Norske Skog anbefaler å stenge en av tre papirmaskiner på Follum. Dermed fikk konsernledelsen flertall for sin spareplan i styret. Om en uke skal bedriftsforsamlingen avgjøre Follums framtid.

Styremøtet i Norske Skog varte fra klokka 10 til 21 tirsdag. Så lang tid tok det å behandle konsernets situasjon og få styreflertall for stans av en papirmaskin på Follum, en i Tsjekkia og en i Sør-Korea. I Tsjekkia og Sør-Korea vil dette bety at nesten 400 mister jobben. Norske Skog kunne tirsdag kveld ikke anslå hvor mange som mister jobben på Follum, men de ansatte frykter vedtaket vil bety nedlegging.

Tommelen ned for alternativene

De ansattes representanter foreslo i løpet av møtet å legge om produksjonen ved Follum til andre typer papir enn avispapir, for å sikre full drift og dermed Follums framtid.

Ett alternativ var bokpapir. Dette var også de ansattes alternativ for å redde Union i Skien.

Heller ikke denne gang fikk dette styrets tilslutning.

Midlertidig stans i

Brasil

Styret behandlet også situasjonen ved papirfabrikken i Brasil, der ombygging av en av papirmaskinene fra Union har sprengt alle forhåndsberegninger. Ombyggingen var anslått å koste 210 millioner dollar, men anslaget er nå kommet opp i 375 millioner. Styret vedtok å stanse prosjektet midlertidig.

Bedriftsforsamlingen neste

Styrets vedtak er en anbefaling til bedriftsforsamlingen. Den møtes onsdag 12. mars, og da vil de ansatte kjempe videre for Follum.

Annonse
Annonse