JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil vente med oljeboring

Et knapt flertall av velgerne i Nord-Norge vil vente med å åpne for oljeleting utenfor Lofoten og Vesterålen.

Nesten 40 prosent av de spurte i Nordland, Troms og Finnmark sier nei til å åpne for oljeleting utenfor Senja, Vesterålen og Lofoten i den kommende stortingsperioden, viser en meningsmåling InFact har utført for NRK.

Men forspranget er ikke stort; 36 prosent av de spurte mener at det bør letes etter olje allerede i løpet av de neste fire årene.

Samtidig mener 14,5 prosent av de spurte at det aldri bør letes etter olje i området. Det betyr at 54,4 prosent, vel halvparten av de spurte, ikke vil ha leteboring i nord de neste fire årene.

Det klinger godt for Arbeiderpartiet, som har fått mye kritikk i valgkampen for å vente med å ta standpunkt i oljedebatten.

– Undersøkelsen bekrefter at Arbeiderpartiet er på rett spor. Folk er enig i at man må se forvaltningsplanen og få undersøkelsene på bordet før et endelig standpunkt tas, sier stortingsrepresentant Bendiks Harald Arnesen, som representerer Arbeiderpartiet i Troms. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse