JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha LO-mann på Tinget

25 tillitsvalgte har skrevet under på opprop for å få Arne Byrkjeflot, LO-leder i Trondheim og frontfigur for Rødt i Sør-Trøndelag, inn på Stortinget.

– Arne har stått i spissen for mange viktige saker for fagbevegelsen. Vi trenger Rødt på tinget for å legge press på de rødgrønne fra venstre, sier John-Peder Denstad, sekretær i LO i Trondheim og en av initiativtakerne til oppropet til Adresseavisa.

Oppropet skal nå deles ut på arbeidsplasser over hele fylket i håp om å få minst 4,5 % av sørtrønderne til å stemme på rødt. Så mange stemmer regner man med at trengs for å sikre en stortingsplass fra fylket. På de siste lokale meningsmålingene ligger Rødt an til å få 2,2 % av stemmene.

Hovedpersonen selv er takknemlig for støtten fra fagbevegelsen.

– Jeg er jo først og fremst en fagforeningsmann. De genene er sterkere enn de politiske, sier Byrkjeflot til Adresseavisa.

Han mener uføretrygden blir en av de viktigste sakene den neste stortingsperioden.

– Vi trenger noen som brenner for disse sakene, som kommer med motinformasjon og krever alternative regnestykker. Personlig mener jeg den rollen der passer meg helt utmerket, sier han.

Annonse
Annonse