JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nekter å drive valgkamp for Høyre

Høyre-ordfører Odd Henriksen skulle stått på stand hjemme i Fauske lørdag. Nå nekter han å drive valgkamp for partiet.

Det er usikkerheten i partiet om forsvarets kommandosentral på Reitan som gjør at han holder seg borte. Han frykter for at en regjering med Høyre vil flytte Forsvarets Operative Hovedkvarter tilbake fra Reitan mellom Fauske og Bodø til Jåttå ved Stavanger.

– Jeg har registrert at vår partileder Erna Solberg mener hun er feilsitert og at hun ikke har sagt at hun ønsker omkamp i Stortinget om flyttingen, men vil ha en granskning av eventuelle overskridelser ved flyttingen.

Veldig uheldig

– Likevel synes jeg det er veldig uheldig at denne saken kommer fram nå i valgkampen, sier Henriksen til Avisa Nordland.

Sammen med Bodøs ordfører Odd-Tore Fygle har Odd Henriksen vært aktiv i prosessen forut for avgjørelsen og ikke minst etter at det ble bestemt at hovedkvarteret skulle flyttes fra Stavanger til Reitan.

– Fra Fauske sin side har vi vært veldig aktive. Vi har presentert oss med video og vi har lagt til rette for boligbygging og solgt inn kommunen for å få ansatte til å bosette seg her. Det at saken er satt på dagsorden nå av Høyres leder er vanskelig. Selv om det ikke dreier seg om omkamp så har utspillet skapt såpass mye usikkerhet at jeg ikke ønsker å stille meg i gata på Fauske kommende lørdag, sier Henriksen.

Pressemelding

Flertallet i både Høyre og Fremskrittspartiet på Stortinget imot flytting av hovedkvarteret. Da Frp-leder Siv Jensen besøkte Reitan forleden ville hun ikke si om en eventuell omkamp etter valget, men at hun vil avvente saken til det foreligger en rapport om flyttingen.

Høyre-leder Erna Solberg ville torsdag ikke kommentere Henriksens utspill. I stedet henviste huin til en pressemelding Høyre sendte ut 1. september.

– Jeg har aldri benyttet meg av ordet omkamp i denne saken. Det har TV2 tillagt meg. Deres ordbruk antyder at Høyre har forhåndskonkludert i dette spørsmålet. Det har vi ikke, understreker hun i meldingen. (ANB)

Annonse
Annonse