JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FrPs sanne ansikt

«- Det finnes ikke noe bedre prinsipp, enn prinsippet om konkurranse. Fri konkurranse er viktigere enn å bevare lønnsnivået i Norge!»

Dette sier FrPs stortingsrepresentant Kåre Fostervold til ABC Nyheter 23. juli. Han er svært positiv til nyheten om at EFTAs overvåkingsorgan ESA vil ha vekk den norske forskriften om at firmaer som får offentlige oppdrag, skal betale tarifflønn.

Forskriften er ett av mange viktige grep Stoltenberg-regjeringen har tatt for å motvirke sosial dumping. Vi har en regjering nå som står på arbeidstakernes side. FrPs holdning viser at partiets lojalitet derimot ligger hos de som tjener penger på å presse ned folks lønninger, ikke hos folk flest.

Høyre er ikke overraskende enig med FrP. Næringspolitisk talsmann Torbjørn Hansen sier i samme intervju at regjeringens krav om tarifflønn ved offentlige oppdrag er for proteksjonistisk, og vil ha bestemmelsen bort.

I skarp kontrast til denne holdningen har regjeringen ved Fornyings- og administrasjonsdepartementet allerede varslet kamp for å beholde bestemmelsen. Forskriften handler om at vi fullt ut iverksetter ILO-konvensjonen, altså konvensjonen til FNs arbeidslivsorganisasjon. Vi bør derfor ha en svært god sak når vi nå skal argumentere overfor ESA. Om nødvendig vil regjeringen bringe saken inn for EFTA-domstolen.

FrP og Høyres holdning bør være en vekker for de som måtte tro at vanlige arbeidsfolk ikke har noe å frykte med et regjeringsskifte. Begge er rene høyrepartier som setter konkurranseprinsipper høyere enn hensynet til norske lønnsvilkår. Arbeiderpartiet står på arbeidstakernes side. Dette er en av de klareste forskjellene på regjeringsalternativene velgerne skal ta stilling til.

Annonse
Annonse