JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nærmere allmenngjøring

Fellesforbundet og LO er kommet et skritt nærmere allmenngjøring av Verkstedoverenskomsten ved skips- og offshoreverftene. I ettermiddag besluttet Tariffnemnda å sende forslaget til forskrift ut på høring.

En ordknapp Ellen Mo, leder av Tariffnemnda, sier til magasinett.org at forskriften trolig blir sendt ut på høring om en drøy uke, fordi det "først må innarbeides noen dissenser fra NHOs side". Høringsfristen blir antakelig rundt fire uker etter at forslaget til forskrift er sendt ut.

Dissens fra NHO

Mo ville ikke si noe om hva arbeidsgiversidens dissenser gikk ut på og understreket at Tariffnemnda formelt ikke har fattet vedtak om allmenngjøring. Hvordan en eventuell endelig forskrift kommer til å se ut, er i en viss grad avhengig av tilbakemeldingene på den offentlige høringen, sa hun til magasinett.org.

Uenige om arbeidstid og skifttillegg?

Det er ingen hemmelighet at NHO er sterk motstander av allmenngjøring. Tidligere er det blitt kjent at arbeidsgiverne særlig er kritiske til å allmenngjøre arbeidstiden og skifttilleggene for utenlandske arbeidere.

Her er bestemmelsene fra Verkstedoverenskomsten som Fellesforbundet og LO krever allmenngjort:

– Lønnssatsene for fagarbeidere, spesial- og hjelpearbeidere

– Arbeidstid (både ordinær og ved skiftarbeid)

– Overtids- og skifttillegg

– Arbeidstøy

– Arbeid utenfor egen bedrift (reise, opphold, kost og losji, pluss 20 % lønnstillegg for oppdrag utenfor bedriften)

– Regulering av allmenngjøringsvedtak (skal gjelde til én måned etter tariffperiodens utløp, altså fram til 30. april 2008)

Elektro utsatt

EL & IT Forbundets begjæring om allmenngjøring av Landsoverenskomsten for elektrofagene ble ikke behandlet. Det skal skje på Tariffnemndas neste møte 22. april, opplyser Ellen Mo.

Annonse

Flere saker

Annonse