JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil holde hviledagen hellig

Folk flest vil helst ha butikkene stengt på søndager.

39 prosent av de spurte i en fersk spørreundersøkelse er helt enige i at butikker i hovedsak bør være stengt på søndager, mens 24 prosent er delvis enig i det. Hele 70 prosent av de spurte kvinnene er helt eller delvis enige i at butikkene bør holde stengt søndager, mens 55 prosent av mennene er av samme oppfatning.

Det er Opinion som har gjennomført undersøkelsen på oppdrag fra fagforeningsbladet HK-Nytt. 1.000 personer har svart på undersøkelsen via internett.

– Kompromiss

HK-leder Sture Arntzen gleder seg over tallene.

– Det betyr at to tredjedeler av befolkningen synes søndagsstengte butikker er et rimelig kompromiss mellom forbrukerne og de ansatte, sier Arntzen til HK-Nytt.

Blant SV-, Ap-, og Sp-velgere vil om lag 70 prosent at butikkene holder stengt på ukas siste dag. I Frp og Høyre er velgerne delt på midten.

Oslofolk ønsker seg i mye større grad søndagsåpne butikker enn man gjør i andre deler av landet.

Yngre vil ha åpent

Yngre folk er også langt mer positive til søndagsåpne butikker. 73 prosent av dem over 50 år er helt eller delvis enig i at butikkene skal holde stengt på søndager, mens bare 42 prosent av dem under 30 mener det samme.

– Sett med HK-øyne er det viktig å få ryddet opp i åpningstidene generelt og søndagshandelen spesielt. De ansatte må sikres retten til et familieliv og til et sosialt engasjement, sier Arntzen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse