JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi samarbeider begge veier

Partileder Erna Solberg avviser påstander om at Høyre har valgt side og heller vil samarbeide med Venstre og KrF enn med Frp.

Helst vil Høyre-lederen ha alle de fire partiene i regjering.

Forholdet mellom Solberg og Frp-leder Siv Jensen etter utblåsningen i Stortinget var hovedsak under partilederutspørringen i NRK, der turen tirsdag var kommet til Høyre.

– Jeg ser at noen oppfatter det slik at det skal være en isfront. Slik ser ikke jeg det. Alle har litt nerver nå mot slutten av valgkampen. Høyre har ikke endret oppfatning og favoriserer ikke samarbeid i én retning framfor en annen, framholdt Solberg.

Skal forhandle

Til tross for iherdige forsøk fra programlederne på å få henne til å si at Høyre helst vil samarbeide med sine gamle regjeringspartnere, sto Solberg fast på resonnementet om at alle på borgerlig side må jobbe for et regjeringsskifte, og at forhandlinger deretter vil vise hva som er politisk mulig.

– Høyre holder fortsatt alle muligheter åpne. Vi heller mot god Høyre-politikk, ikke mot den ene eller andre siden. Det er mye politikk som er felles hos de fire partiene. Hvilken regjeringskonstellasjon vi får, er avhengig av hva vi blir enige om når velgerne har sagt sitt, sa Solberg.

Hun gjorde sitt beste for å tone ned den uklarheten som ligger i at politikken som kommer ut av en Høyre/Frp-regjering, kan bli svært ulik den som blir resultatet av en regjering mellom Høyre og Venstre/KrF.

Gjennomslag

Høyre-lederen sa at velgerne skal være trygge på at Høyre vil slåss for sine saker. Så vil valgresultatet vise hvor Høyre får best gjennomslag for sin politikk.

Solberg avviser dermed Carl I. Hagens anklager om at Høyre har «lurt» Frp og at det hele tiden har vært Høyres strategi å danne regjering med Venstre og Kristelig Folkeparti.

Hagen reagerte tirsdag sterkt på et oppstilt bilde av Solberg i Stortinget sammen med Sponheim og Høybråten og mente at Høyre-lederen har erklært en regjering med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti som mer levedyktig enn Høyre og Frp sammen.

Solberg ville heller ikke si seg enig med partifelle Inge Lønning som betegner det som usannsynlig at Frp kommer i regjering. Hun la til at enhver regjering som ikke består av alle fire, må forholde seg til de som er utenfor, men ville ikke si hva slags innflytelse de utenforstående kan få. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse