JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FrP fortsatt kritisk til ny AFP

FrP fastholder sin motstand mot forslaget om en ny avtalefestet pensjon (AFP) i privat sektor. Sosialpolitisk talsmann Robert Eriksson mener regjeringens forslag vil straffe ”sliterne” i arbeidslivet.

linesch@lo-media.no

FrP mener forslaget om ny AFP vil ramme økonomisk de som faktisk ikke klarer å stå lenger i jobb, mens vinnerne vil være de som fortsatt er friske og kan fortsette i jobb til de er 70.

FrP ønsker å beholde dagens ordning, og er i mot det nye pensjonssystemet. Partiet er kritisk til at forslaget, slik de ser det, gir ekstra pensjonsopptjening til personer som jobber i en bedrift med tariffavtale og/eller der ansatte er fagorganisert. Eriksson mener staten gir goder til kun en gruppe og på denne måten driver forskjellsbehandling.

- Statens bidrag må komme alle til gode, også de som velger og ikke organisere seg, sier Eriksson til FriFagbevegelse.no.

Verken i FrP eller i Høyre har man lest regjeringens forslag som kom fredag med lupe, men innholdet har vært ventet. Og i Høyre så står man fast på at partiet stilte seg bak pensjonsforliket og på denne måten også er garantist for AFP.

- Vi kommer ikke til å stemme mot AFP selv om vi har hatt noen kritiske bemerkninger til hvordan den er innrettet, sier Torbjørn Sølnæs, rådgiver for Høyres arbeids- og sosialfraksjon. Han understreker at han ikke har hatt anledning til å studere det endelige forslaget i detalj, men at det selvfølgelig vil bli gjort i forkant av behandlingen i Stortinget.

Annonse
Annonse