JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen enighet i Avinor

Bistandsforhandlingene mellom NTL Luftfarten og Avinor førte ikke fram.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Partene avsluttet forhandlingene natt til torsdag, og de går nå videre i fase 3 der de sentrale partene skal prøve å finne en løsning. Skjer ikke dét, går oppgjøret til mekling.

Leder Jostein Kleven i NTL Luftfarten sier det ikke var særlig framgang i bistandsforhandlingene.

– Når de ikke vil være med på noe, så blir det vanskelig. Nå går vi over i fase 3, så får vi se hva som skjer. Jeg har ingen anelse om det kommer til mekling, men de vet hvor vi står og vi vet hvor de står. Og der de står, er ikke vi, for å si det sånn, sier han.

Det har blitt diskutert både pensjon og økonomi.

Forbundssekretær Tor-Erik Granum i NTL håper det fremdeles skal være mulig å løse dette uten mekling.

– Jeg har fremdeles håp om å få løst dette, men det ser tungt ut. Det var alt for stor avstand mellom partene, både på økonomi og tekst, så det var ikke mulig å fortsette, sier han.

Sekretær Øystein Gudbrands i LO Stat skal nå prøve å finne fram til en løsning sammen med Spekter.

- Det er avstand mellom krav og tilbud på økonomi. Vi kom aldri i gang å forhandle reelt om ubekvemstillegg og ting på overenskomsten, fordi vi ikke klarte å bli enige om en ramme. Jeg lever ennå i håpet om at vi skal få til en forhandlingsløsning med Spekter, men faren er overhengende for at det går til mekling, sier han.

Forhandlingssjef Merete Lindland i Avinor sier de fortsetter å prøve:

– Vi prøvde å få til en løsning, men ble ikke enige og da er det standard prosedyre å gå videre til fase 3. Jeg har ikke lyst til kommentere om det er stor eller liten avstand, men vi fortsetter forhandlingene i fase 3, sier hun.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Ørjan Kvalvåg, leder av EL & IT Klubben: – Motparten ga ingenting

Annonse

Flere saker

Annonse