JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ønsker asylmottak på gårdsbruk

Regjeringen ønsker å bruke norske gårder som små asylmottak.

Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) mener løsningen kan gi asylsøkerne en meningsfull tilværelse samtidig som det løser kapasitetsproblemer.

Tre departementer samarbeider med planene om å bruke Inn på Tunet- gårder, som nå blant annet bebos av vanskeligstilte barn og unge, som asylmottak. Å få bo i mindre enheter enn tradisjonelle asylmottak og få delta i gårdsdriften skal gi dem en trygg og meningsfull tilværelse, sier Lars Peder Brekk til Adresseavisen.

– Vårt mål er å unngå en gettoisering av asylsøkerne, og da er landbruket en mulighet. Det finnes enorme kvaliteter på norske gårdsbruk og hos norske bønder. Dette kan samfunnet utnytte samtidig som dette kan bidra til en bedre integreringspolitikk og gode tilbud til folk som har behov for asyl. Poenget er å utnytte ressursene som finnes der allerede, sier Brekk.

Sammen med helse- og sosialminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) jobber han nå med å etablere et utvalg på tvers av departementene som skal styrke Inn på Tunet-prosjektet og se på hvordan de 800 gårdene i ordningen kan brukes til asylsøkere.

– Nå må vi jobbe sammen for å se på hvilke muligheter som finnes. Det finnes både boliger og menneskelige ressurser på mange gårder. Det er selvsagt ikke store enheter, men hvis du setter det i system kan det være mange asylsøkere som kan komme på norske gårdsbruk, sier Brekk. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse