JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap-politiker sa unnskyld

Partisekretær Geir A. Mo er oppgitt over at Truls Wickholm (Ap) under flere skoledebatter har kalt Frp et rasistparti.

Nå kryper Wickholm til korset.

– Hvis jeg har bidratt til å skape et inntrykk av at Fremskrittspartiet er et rasistisk parti, beklager jeg dette, sier Wickholm til NRK onsdag morgen.

Han forklarer nå at det han mente å si var at sentrale tillitsvalgte i Frp gjennom mange år har kommet med negative uttalelser om innvandrere og flyktninger, noe han mener er med på å spre fremmedfrykt.

– Jeg burde ikke brukt ordet «rasisme». Det beklager jeg, sier Wickholm, og sier at det er lett å formulere seg litt ekstra kraftig i en skoledebatt.

Under skoledebattene har Wickholm blant annet uttalt at «Når du bruker stemmeretten din, må du velge side: en regjering som sier nei til rasisme eller en regjering med et parti som sprer rasisme».

Det er Frp selv som har tatt opp uttalelsene og sendt dem til NRK, og partiet godtar ikke uten videre Wickholms unnskyldning.

– Slik jeg ser det driver alle de tre rødgrønne partiene en systematisk kampanje mot Frp der de forsøker å fremstille oss som rasister, sier generalsekretær Geir A. Mo. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse